社交媒体

社交媒体:dé趋势,提示和必读读物voor de tweede helft van 2022

0

遇见了我,我遇见了我。Maar de tijd tikt door en 2023 komt langzaam in zicht。Ben je er甚至tussenuit geweest en将je er zeker van zjn dat je geen belangrijke ontwikkelingen趋势en tips op het gebied van社交媒体hebt gemist?Ga er lekker voor zitten,想要一些必读书籍,社交媒体专家的建议。

Socialmedia-trends & -onderzoeken

社交,TikTok, Instagram和Twitter之间的关系。Twitter上,我叫埃隆·马斯克,我叫他算法更新,我叫他,我叫TikTok,我叫他。Om TikTok zelf kunnen we niet meer heen。De alsmar groeiende流行的van dit平台viel开始dit jaar看在2022年社交媒体万岁.Vooral under twintigers groeide het TikTok-gebruik。我们只是在玩社交媒体,只是在玩平台。

De ' nieuwe '社交应用程序BeReal kwam nog niet在dat onderzoek voor, maar maakt sinds De afgelopen maanden甚至防爆槽门.社交媒体是什么意思?Op BeReal vind je geen filter of bewerkingsfunctional。那是我的行动,甚至是我的时刻,那是我的融合,那是我的脚,那是我的脚,那是我的手。佩尔皮娜·特里普·拉特杰在哈尔维迪维齐恩锄头BeReal werkt.看,voor merken biedt de app kansen。De eerste merkenZijn er al te vinden

合格者饼干

社交媒体的发展趋势是,我们的联系越来越紧密。外的onderzoek范元Blijkt dat mensen door de coronapandemie steeds meer focussen op het onderhouden van een kleinere kring meet sterke connecties, zoals beste vrienden, in plaats van de meer ' casual relationships ' die ze met de komst van socialmediaplatformen zijn aangegaan。Herkenbaar吗?

De toekomst van社交媒体

Ondertussen zien我们甚至grote verschiving van社交媒体zoals we die kennen。Waar het op veel平台voorheen draaide om in contact blijven met je connecties, zjn de tijdlijnen steeds meer gebaseerd op de keuzes van algoritmes, om gebruikers zo lang mogelijk op het platform te houden。迪特·阿蒂克尔·范·Axios缸死在twikkelingen moi samen。后来Daarover米尔。

Als we even kijkje in de toekomst nemen, dan is de metaverse de grootste verander die social media gaat doormaken, hoorden we op het SocialToday Event in二月。Daar werden de latatste社交媒体的趋势。Denk aan de verschuiving van影响者营销naar een创造者经济,短形式视频趋势en de totopassing van增强现实bij社交商业。拉里萨Nijholtzette 6社交媒体趋势(包括ar case) op甚至rij

社交广告的7大趋势死在zjn artikel sluiten daar mooi op aan的Sjef Kerkhofs。Zo是het gebruik van增强现实én虚拟现实甚至belangrijkste趋势om rekening mee te houden。Denk aan het passen van een bril遇到了schoenen特殊的元空间的behulp van een ar滤波器。Verder spelen het uitfaseren van第三方cookie en privacyregels en grote rol in de advertentiemogelijkheden voor marketeters。

Belangrijke bron voor verkeer

我们的社会媒体策略。hodan ook blijft社交媒体voor bedrijven een belangrijke bron voor bereik en verkeer naar de网站。在het社交媒体营销产业报告社交媒体审查员geven zowel B2C- als b2b市场营销人员dan ook aan zeker door te gaan met hun inspanningen op de Social als。Facebook (90%) + Instagram(79%)。Voor b2b marketeers是LinkedIn看起来甚至是belangrijk平台。Belangrijk细节:waar de populariteit van Instagram under marketeers groeit, daalt die van Facebook al jaren。我是说,我是说,我是说,我是说,我是说,我是说在说artikel

Nog even op een rij:

♀️Praktische技巧

我们是这样的,我们是这样的,我们是这样的,我们是这样的。Zo vind je hier allereerst即使是handig overzicht van alle socialmedia-afmetingen voor 2022.在我们在迪特阿蒂克尔德佐克·范·斯普劳特社会的最好的机会。他们甚至是在实验的过程中,在实验的过程中,在实验的过程中。

在naar de inhoud van je post。这是在社交媒体上最持久、最有趣的一群闲聊。Niet alles是luchtig of grappig。Marlous ten Berge tipt在haar artikel om te werken遇到了巨大的压力Deelt ter inspiratie 13 voorbeelden。En over die boodschap gesproken: die kun je een stuk visueler En aantrekkelijker maken遇见表情符号。玛尔丹,你是我的主人,你是我的主人。Saskia du Bois onderzochtDe emoji-礼仪voor zakelijke交流在市场上en geeft结果。

Op即使它们

Meetlint langswortel ter插图范社交媒体下午

LinkedIn

社交媒体平台,LinkedIn bijna vergeten。这是领英所代表的无关紧要的东西。Zo lanceerden ze dit jaar实时音频事件我的声音,我的声音,我的声音,我的声音,我的声音,我的声音LinkedIn业务经理我的团队,pagina 's en advertieaccounts te beheren。

De LinkedIn-nieuwsbrief

van de强调van afgelopen tijd太棒了de LinkedIn-nieuwsbrief voor bedrijfspagina’s.en feature waarmee bedrijven binnen LinkedIn Een nieuwsbrief kunnen publiceren waar leden zich op kunnen abonneren, om zo hun community te vergroten en versterken。我们以de mogelijkheden van de LinkedIn-nieuwsbriefsnel under de loep en Pelpina Trip laat在deze videotutorialzeen hoe je er zelf even maakt。

自然的,自然的,自然的,自然的,自然的,自然的。En zie daar onze Frankwatching:内容及社区讲座.Inmiddels是de 6e editie verschenen。内容与社区对话

领英是一个很好的社交网络。这是volgens Brenda Speelman geen opschepperij, maar个人品牌。在哈尔阿蒂克尔迪特泽提示om jezelf sterk never te zetten op LinkedIn.这开始是有根据的。死亡是onwijs belangrijk。人力资源专业人员96%的人比80%的人更有竞争力。

Volgens Brenda zijn aanbevelingen van anderen ook goud ward。马尔加泽尼特维塞伦遇到了杰的内行,是哈尔的忠告。Dan komt de aanbeveling minder geloofwaardig over。Als je de basis van je linkedin - profile op orde is, kun je content gaan delen。我们的内容,工具,个人品牌策略是,我们的个人,我们的个人,我们的个人,我们的个人。

LinkedIn wordt persoonlijker

本土知识vroeg感染。Marjolein Bongers(社交媒体之家和领英培训师bij Frankwatching)在2022年的laatste maanden van遇见了领英的流行趋势。

Marjolein:“我在领英上的帖子遇到了verhalen een veel hoger bereik krijgen dan bijvoorbeeld的帖子。

遇到了像verhalen doelt ze zeker niet op Facebook-achtige berichten这样的人。窟丹逢?" Bijvoorbeeld post over de beklimming van de Alpe d 'huzes遇见je collega 's,甚至peronlijke ervaring die je carrière heeft gevormd of het bebee of slechtste建议我如何如何如何如何如何如何如何。

我的忠告是,我的内容,我的内容,我的忠告。

“人情味”就是我们的马。——Marjolein Bongers

那个geldt niet alleen voor perononke profielen, maar ook voor bedrijfspagina’s。Marjolein:“我在领英网站上浏览个人主页,我在公司网页上浏览个人主页。是一个更好的识别者遇见了一个mensen achter het beddrif。Zeker在deze tijd waarin het moeilijk是om aan goed persone te komen是dit ontzettend belangrijk。

De juiste balans tussen zakelijke en persononlikke content is wel面条。Daarvoor deelt Marjolein在haar artikel op Frankwatchingenhandige richtlijn: de 4-1-1 regel。

 • Deel 4 bijdragen die interessant en waardevol zijn voor je linked -connecties,
 • 后vervolgens 1 bijdrage die gaat的组织,zoals甚至demo的安比丁遇到duidelijke的行动呼吁,
 • 在1号槽中,比杰德拉奇模具人是,die gaat胜过jou的jat jou bezighoudt。

Als boter bij de vis deelt ze maar liefst 51 content-ideeën voor LinkedIn。En als dát niet geneg is, dan tippen we je hier nog14 keer inspiratie voor je LinkedIn-posts.Doe er je voordeel mee!

persononlijk是热的,真实的,它是alles en originaliteit字下面。我们werken immers遇见了bedrijven, maar遇见了mensen。——Marjolein Bongers

Nog even op een rij:

LinkedIn op智能手机bij社交媒体更新

TikTok

TikTok在社交媒体和交流中占有重要地位。Zeker als je jongeren will bereiken,想要volgens onderzoek van Pew研究中心是TikTok在美国的大众平台。马尔在荷兰groeit ook het aantal gebruikers tussen de 20 en 30 jaar én 40-plussers。

TikTok是一个社交网络,低平火山口甚至娱乐平台.En daarnaast是het langzamerhand zowaar een geduchte concurrent van zoekmachine谷歌。想要volgens onderzoek van谷歌zoekt zo 'n 40% van de jonge mensen een nieuwe lunchplek niet通过谷歌Maps of Search, maar通过TikTok of Instagram。TikTok:抖音。这个平台遇到了新功能。En dat biedt weer kansen voor merken。即使是seo战略的声音TikTok也是dus zo 'n gek idee nog niet。

Inspiratie &标签

TikTok将在社交媒体战略maar daar wel mee中开始,kan het bedenken en maken van korte视频的wat onwennig zjn。什么是成功?

自然,我的灵感,我的灵感。Maar om je een goede start te geven, verzamelde josin Ekens alvast5 TikTok-ideeenOm de betrokkenheid bij je video 's te vergroten。看话题标签hebben een belangrijk aandeel in je succesop TikTok。Maar welke gebruik je dan?En hoeveel吗?坦雅·詹森斯在说artikel.En ben jij al op de hoogte van de nieuwe特色TikTok故事和TikTok脉冲?我来吧

TikTok voor werkgevers

Als je doelgroep op TikTok zit,是het mooi om daar Als merk aanwezig te zijn。Maar daar stop het niet。在de zoektocht naar的开头年轻的专业人士是TikTok ook het uitgelezen平台om precies die doelgroep te bereiken, pleit Roy van der Heijden。

在zijn artikellaat hij je zien hoe je TikTok kunt inzetten voor werving en雇主品牌.我是艾伯特·海恩,我是他的朋友。Zo geven ze in hun TikTok-video 's een kijkje in de keukenDelen泽leuke额外的van een函数nemen ze zichzelf op de hak。这是weer eens wat anders dan een opgeleukte vacaturetekst。这是一个肯定的联想,它遇见了我的灵魂,它是我的灵魂,它是我的灵魂。

Op即使它们

TikTok dansvideo op telefoon bij社交媒体更新

Instagram

我的Instagram是活跃的,我的结果是监视的,我的misschien wel gemerkt dat de afgelopen maanden het bereik van。Sinds de introduction van Reels在2020 snoepen de short- formvideo的flink wat bereik van andere berichten。佐薇toont后来onderzoek范2019年以来,feed的参与率为44%。Daarentegen ziet后来bij hun eigen账号sinds ze Reels in hun Instagram-strategie hebben opgenome een toename van 500% in de Engagement Rate。书斋是duidelijk: als je engagement will,是het tijd om op die reels trein te springen。

如果你想在2022年看到Instagram的参与度激增,是时候加入Reels了。——杰西卡Worb

我将在锄头锄头Instagram?在说artikeldeelt Sanne Bekkema de opvallendste resultaten onderzoek van HubSpot en Mention。Loopt niet alleen je订婚,你看我的aantal volgers terug?HubSpot onderzocht waarom je volgers最真实。5 redenen én tips om ze terug te winnen, deelt Claire van Helsdingen在说artikel

De nieuwe koers

Goed, geneg onderzoeken voor nu。这饲料是开放的。Instagram的gesleutel aan de zogenaamde '沉浸式feed ' gevuld met steeds meer aanbevolen posts en adverties deed veel stof opwaaien。De schermvullende feed makakte字幕onleesbaar en door De focus op Reels lijkt het te veel op TikTok。latste是precies de koers的死亡Instagram将varen。Saskia du Bois在haar artikel uitgebreid中表现出色更新(en het terugdraaien daarvan), plannen en koerswijziging van Instagram

' Gelukkig ' hebben we nog back vande chronologische饲料, eerder dit jaar。Daarvoor moet je als gebruiker wel actief via het instagram logo overschakelen naar ' Volgend ' of ' Favorieten '。

这是我的梦想,我的梦想,我的梦想,我的梦想,我的梦想,我的梦想。梅格·沃森在推特上说:

合格者饼干

Het nadeel van zo 'n tijdlijn: Het是最后一个被困的geworden om je volgers te bereiken。Voordeel: als je het goed aanpakt, kun je met je berichten甚至hele nieuwe doelgroep aanboren。

Bijvoorbeeld卷。Het belang van Reels op Instagram word nog maar eens benadrukt nualle视频上传op het平台自动卷轴zjn视频tabblop profielen volledig是verdwenen。他是misschien niet zo gunstig voor hoe eerder geüploade视频的er nu op Het Reels-tabblad uitzien, maar betekent weldat je allle creative bewerkingsfuncties van Reels op je video的kunt loslaten。没有了这个愿望,Instagram的图片,视频,照片,一切都开始了。Sterker nog, het ziet ernaar uit dat Instagram afstapt van het vierkante format(1:1)。Er word get even 4:5 ratio (portretformaat) op profielen。Yoursocialteamdeelt op Instagram甚至handig overzicht van de nieuwe formaten voor je帖子。Over het algemeen kun je het beste 1090 x 1350像素aanhouden。

Kun je wel wat inspired atie voor je Reels gebruiken?萨拉怪物安努克范弗利特德伦10灵感的源泉,沃贝尔登范里尔斯,沃默肯

Over andere nieuwe feature op Instagram hebben我们甚至箍geschreven。在deze artikelen bespreken we ze uitgebreid中:

Tot slot nog een tip om aanbevolen posts 30 dagen te打盹:klik bij aanbevolen post in je Feed op de drie puntjes of het kruisje rechts bovenin en kies ' Alle voorgestelde berichten in het overzicht 30 dagen打盹'。

Nog even op een rij:

Instagram logo ingezoomd bij社交媒体更新

️Facebook

WhatsApp是荷兰Facebook的社交媒体平台。Desondanks wijst一切,包容是和谐的基础“Facebook的世界就是这样。”Bijvoorbeeld aan TikTok en nieuwkomer BeReal。

Meta (het moederbedrijf van Facebook) steekt de concurrentiestrijd在banken的窃取下遇见了TikTok。Zo介绍eerden ze最近(en niet geheel onverwts)Facebook卷meldt边缘dat er een nieuwe default Home tab word uitgerold, die je op basis van een algorithm time gekozen content voorschotelt om Facebook meer op娱乐应用程序TikTok te doen lijken。Daarnaast komt er een chronologische为我们提供了一条新的道路,一条新的道路,一条新的道路。这就是我们在一起的地方。

Meta doet hard haar best om jongeren op Facebook te houden, maar dat lijkt niet echt te lukken。他是facebook上的bruik van jongeren daalt al jaren。我是beeld te geven,我是et onderzoek van皮尤研究中心的32%的美国人。2014-2015年在德培灵为71%。

这就是Facebook对于广告商来说是一个很受欢迎的平台。从2022年开始welte maken遇到了特别的advertentiecategorieën,名叫elijk leningen, huisvesting en werkgelegenheid。更新verplicht je bij je campagnes aan te geven of ze in een van deze categorieën vallen。那就是,je beperkt在je targetmogelijkheden中,遇到了doel om discriminer op bepaalde onderwerpen tegen te gaan。那是nadelig, juist niet吗?丽莎·梅尔滕斯,我的老师,我的老师,我的老师,我的老师在说artikel

Op即使它们

Facebook op的笔记本电脑

️推特

推特,埃隆·马斯克,拜拜?De soap en inmiddels rechtszaak rondom Musk zjn twitter - outame duurt voort en brengt het平台flinke reputatieschade脚趾。惊慌失措的布伦特·布林克遇见了齐梅。

我们de berichtgving en Musk op zijn word moeten geloven,是推特(Twitter)甚至是交易破坏者(van de dealbreaker)。他是格鲁特·沃斯坦德·范·弗里杰海德·范·脑膜西装他将会成为,伊德里恩·兹赫·特雷特·特雷特·奥姆斯特里德·特雷特·特金。Zowel Kim Pot和Tineke Pauw schreven的waarom die组合问题。

这是一个很好的过程。

Ondertussen词er natururlijk gewoon aanhet platform gesleuteld。Ik licht een paar更新套装:

Zo测试推特满足gezamenlijke推(bekend van Instagram) en werkt ze aan de lang gewenste functie om推特achteraf te kunnen bewerken.Weliswaar独家voor Twitter blue leden。Ook hebben sommige Twitteraars sinds kort toegang tot '笔记',甚至功能waarmee je tekst langer Dan 280 tekens aan je tweet kunt hangen,遇见了alle functionaliteiten van een blogartikel。他甚至还在领英脉搏。

Aan de渣遇见je socialmediastrategie voor 2023

Zoals ik al schreef使社交媒体甚至grote漫游门。Het ' sociale ' onderdeel van social media, zoals updates van vrienden, verdwijnt naar de achtergrond en maakt plaats voor algorithm itmes die op basis van onze interest en机器学习内容voorschotelt (en onze tijd opslokt)。这是TikTok, Instagram, Facebook的概念。En dat是有趣的,omdat het bedrijven de kans geeft om meer mensen te bereiken,在plaats van alleen hun volgers。这是Facebook和instagram的常态。tiktok -视频的病毒式传播,趋势和挑战和巨大的bereik van Reels latzien dat het in die算法wél kan。

让vraagt wel wat aanpassingsvermogen。我们把内容做成了,schrijft Elger van der Wel在zijn nieuwsbrief.Hij haalt就连artikel van David Tvrdon在内容上,它是最好的。通常,在TikTok上看到的是om hun内容。在短视频业务的青春痘中,它是dit je teken。

4 .社会战略

Voor dit artikel vroeg ikSjef Kerkhofs(每日对话)warar社交媒体经理(en dus bedrijven) niet omheen kunnen in de tweede helft van 2022。Hij deelt 4 inzichten:

 1. Versnelde verschuiving van promots gericht op de grote massa (ATL) naar数字社会
  Sjef:“社会营销者,他们是预算的,是膨胀的,是衰退的。削减预算是很重要的。Ze verschuiven预算丹纳尔数字社会。
 2. 语调悠扬
  Sjef:“门的膨胀是有关的楼道的merken om卷在te etten op het elements prijs。Daarnaast是de druk steeds groter om als merk transpant te zijn en en duidelijke purpose uit te stralen, zeker met de huidige problematiek zoals oorlogen, extreweer等。在H2 zal de内容van merken op社交媒体nog meer在het teken staan van transparent en purpose dan voorheen.”
 3. 我们回到基本的met目标
  Sjef:“目标是gaat steds meer ' terug naar de basis '。在H2 ga je merken数据中,有统计学意义,有统计学意义。Kortom, je社交媒体广告gaat hoe dan ook wat ' generieker ' worden en daarmee wellicht wat meer gefocust op de上/中漏斗在plaats van de性能laag van je漏斗。
 4. 创造者内容slaat de klok
  Sjef:“内容gemaakt door je medewerkers of gebruikers van社交媒体,daar drait het om。那些有影响力的人,他们的“创造”是他们拥有内容的骏马。Het是dé drijfveer van社交媒体,wat nog eens even extra boost hekregen door TikTok。

虚荣的指标和真实的指标不同

河畔的书金正日Swagemakers(Kimpact en socialmedia-trainer bij Frankwatching) vroeg ik wat nou écht van belang is de komende tijd。哈尔对社会媒体策略有什么建议?

金:“停止直接遇到het meten van misleidende统计ken zoals het aantal volgers,喜欢en印象。Deze '虚荣心指标' houden namelijk geen rekening meet context。

Voorbeeld:

 • Hebben死了1000 willekeurig bereikte mensen死于慢动作langje post - scen je content echt gezien?
 • 你死的时候有一千个喜欢的人吗? na het doneren van hun like et在tot jouw bedrijf?
 • 他死了一千个新volgers vooral je ego converteren ze naar订婚,omzet的领导?

Geen观念。Tenzij je het ze alle duizend even vraagt。

遇到了虚荣的度量。他给人留下了深刻的印象,喜欢饶舌音乐中的volgers,喜欢社交媒体中的terwijl de bijdrage van bedrijfsdoelstellingen flink stijgt。Dit满足je满足“真实指标”;Die vertellen je namelijk wél, je social mediasategie succesvol is。点击率的具体登陆意大利的aantal转换的naalevulde公式的网站- ankopen。

En toch staan de meeste社交媒体关系nog bomvol虚荣指标。韦格·厄米,想要的是成功,而不是社会的战略。En veroorzaken verkeerde beslissingen bij管理。

Dat klinkt zinvol。Lukt het jou het komende half jaar om afscheid te nemen van虚荣标准?

Tot slot deel ik graag nog een paar leestips voor je社交媒体战略相遇je:

创意人士更喜欢社交媒体广告

Meer提示和灵感?

遇到了deze flinke剂量提示,启发en adviezen heb jij hopelijk geneg handvatten om weer aan de渣te gaan op社交媒体。我的心在这里,我的心在这里,我的心在这里?Ik在反应中留下了沉积物。

我会去找安德雷·弗拉肯·比杰莱森吗?检查丹的书:

En ben je benieuwd naar álle Summerreads?Die vind je hier